6 Factoren die aansturen op een nieuw ERP-systeem

De meeste startende bedrijven kunnen zich meestal goed behelpen met eenvoudige softwarepakketten om hun bedrijf te organiseren en alles in goede banen te laten leiden. Wanneer deze bedrijven beginnen te groeien zullen zij op een bepaald moment tot de conclusie komen dat de tot dan toe gebruikte softwarepakketten niet meer volstaan en zullen ze de aanschaf van een ERP-systeem moeten overwegen. In eerste instantie worden deze beperkingen opgevangen door gespecialiseerde apps, vaak maatwerk, die niet alleen geld kosten maar die meestal ook maar tijdelijk zullen volstaan.

Hoe dan ook, wanneer een bedrijf blijft groeien is het een kwestie van tijd voordat men zich zal realiseren dat het veelvoudig handmatig invoeren van documenten, het efficiënt laten verlopen van de bedrijfswerking en het bewaren van de controle en het overzicht binnen deze onderneming te veel tijd en geld zal kosten. Het is op dit moment dat het management de stap zal en wilt maken naar een nieuw niveau van efficiëntie in de vorm van een ERP-systeem. Wij willen alvast een aantal signalen meegeven die aantonen dat uw bedrijf efficiënter zou kunnen werken met een ERP-systeem:

  • U neemt een desorganisatie tussen uw verschillende afdelingen waar
  • Uw IT heeft het moeilijk om bij te blijven in de verschillende servers, databases en operating systems
  • Rapporten voor bedrijfsbeslissingen moeten handmatig gemaakt worden
  • Er kruipt te veel tijd in in het maken van rapporten en het invullen van databases
  • U zou graag wat meer controle en overzicht hebben over de bedrijfswerking van uw bedrijf
  • Naar uw gevoel zou de efficiëntie van uw bedrijfswerking een stuk hoger kunnen en moeten liggen

Indien u binnen uw bedrijf één of een aantal van de bovenstaande symptomen kunt ervaren dan is het tijd om de volgende stap te overwegen en over te stappen naar een ERP-systeem. Indien u graag de efficiëntie binnen uw bedrijf naar een hoger niveau brengt of eens vrijblijvend met ons over de mogelijkheden voor uw bedrijf wilt praten, neem dan gerust contact met ons op via het onderstaande contactformulier of op het nummer 0800 11 137.